10 приложения, които улесняват пътуването

11 Ноември 2019 г.
10 приложения, които улесняват пътуването
Подготовката и насладата от пътуването стават все по-дигитални и по-малко аналогови. 44% от пътниците очакват да планират ваканциите чрез смартфоните си, а 52% предвиждат да използват повече приложения, свързани с ваканциите. Има и още един важен аспект за всеки потребител – прозрачността. Основни са приложенията, които предлагат интересно съдържание, виртуална реалност, 360-градусови снимки, карти, препоръки от местните хора – всичко, което позволява туристите да проучат дестинацията, преди да пристигнат.

Напредъкът на изкуствения интелект и автоматичното научаване са факторите, които ще променят приложенията такива, каквито ги познаваме, и ще ги превърнат в необходими придружители по време на пътуване. Ето десет приложения, подбрани от profit.bg, които вече съществуват и служат за улесняване на периода преди, по време на и след всяко пътуване.

1. Citymapper – всичко за градския транспорт (iOS и Android)
Да се объркате в метрото на нов град е нещо напълно обичайно. За да предотврати това, на помощ идва приложението Citymapper, което предлага подробна информация за разписанията и комбинациите от градски транспорт в над 30 страни. Можем да сравним в реално време кога ще пристигне метрото или автобусът и да сравним маршрутите, за да видим кой е най-бързият. Също така можем да видим в кой вагон на метрото е добре да се качим, за да сме най-близо до изхода, който ни трябва. Приложението показва също свободните обществени велосипеди и маршрутите им в градовете, които разполагат с тях, както и разполагаемите коли под наем.

2. Duolingo – общувай свободно (iOS и Android)
Познаването на основния говорим език в страната, която посещаваме, никога не е излишно. Приложението, което предизвика малка революция, когато беше пуснато, прави възможно бързото и приятно научаване на език. Приложението се основава на кратки уроци с известен привкус на видеоигри и вече има над 70 милиона потребители. То дори вече прескочи в училищата, където се използва от ученици и учители.

3. Tripadvisor – гид на гидовете (iOS и Android)
Приложението на Tripadvisor иска да се превърне в туристически гид под ръка, който идентифицира къде се намира потребителят и му разказва, например, историята на квартала или на близкия монумент. “Няма нужда от туристически тур”, казва Бланка Зайас, директор на отдел “Комуникации” на компанията. Хилядите му снимки, видеа и оценки за почти всяка туристическа забележителност в света и популярната му функция, която съобщава на потребителя за най-близките интересни места, правят приложението изключително необходимо.

4. My Panda – сигурна ли е тази страна? (iOS и Android)
My Panda е приложение, което оценява равнището на риск в над 30 големи градове и предупреждава за заплахите или атентатите, които са се случили. То е свързано с база данни и се актуализира непрекъснато. След извършването на атентат, приложението предлага места, където можете да намерите убежище, и посочва най-близките полицейски участъци, а в същото време включва и функция за директно осведомяване на властите.

5. Packpoint – съвършеният куфар (iOS и Android)
Харесвате съвършените куфари, в които всичко е пакетирани, систематично и етикетирано? Ако е така, трябва да се доверите на Packpoint – приложение, което, според дестинацията ви и нещата, които ще правите там, ви предлага необходимия багаж, така че да не ви липсва нищо при пристигането ви. Можете да маркирате и задраскване предложените елементи в обикновен списък. И все пак не оставяйте приготвянето на куфара за последния момент!

6. Hopper – за “лов” на евтини полети (iOS и Android)
Ако се ровите в интернет в търсене на евтини полети, Hopper ще ви свърши чудесна работа. Hopper изчислява с 95% сигурност (според създателите му) дали полетът, който ни интересува, ще намали или увеличи цените на билетите. Въз основа на това приложението ни препоръчва да купим билети или да изчакаме цената да падне. Когато това се случи, изпраща уведомление, за да “уловим” изгодната сделка.

7. Bandsintown – концерти по време на пътуване (iOS и Android)
Трети ден в нов град и вече ви се искате да отидете на концерт. Няма проблеми: достатъчно е да си свалите приложението Bandsintown, да изберете любимия си артист и да видите какво се показва на картата със събия близо до актуалното ви местоположение и въз основа на предпочитанията ви. Приложението функционира и като социална мрежа, където можете да следвате хора, споделящи вашите вкусове и да виждате на какви събития ще присъстват вашите приятели.

8. Wolfram Sun Exposure – за да не изгаряме повече (1.09 евро на iOS)
Струва ви се, че не сте изгорели, но всъщност грешите. За да избегнете нежелано рачешко зачервяване след първия ден на плажа, най-добре е да знаете колко време можете да прекарате под слънчевите лъчи. Wolfram Sun Exposure изчислява времето за излагане на слънце на всеки човекq в зависимост от типа кожа, използвания фактор за защита и метеорологичните прогнози за мястото, където се намира.

9. Accuweather – за да не ви изненада проливен дъжд (iOS и Android)
Accuweather е приложение, което всеки турист би оценил. То предлага метеорологична информация на над 1.5 милиарда потребители с доста високо ниво на точностq както в краткосрочните, така и в дългосрочните си прогнози.

10. Booking – хотели и много повече (iOS и Android)
Booking, което е един от световните референти за резервирането на хотели, разшири предлагането на услуги на своето приложение, като му даде нова идентичност чрез двете си нови характеристики. С Booking Experiences потребителите могат да намират събития и дейности и да резервират билети за тях. Booking Messages дава възможност да разговаряте директно със служителите на избраното място за подслон, за да персинализирате предварително престоя си.

 


Новини
16
Ноември
2019 г.
Най-натоварените самолетни маршрути в света
Най-натовареният въздушен маршрут в света не е между Лондон и Париж или между Ню Йорк и Лос Анджелис, а пътуването между Сеул и малък остров близо ...
15
Ноември
2019 г.
15+ невероятни места, из които може да се разходите с Google
Понеделник е, работа до уши, няма мърдане от бюрото, пътешествията са абсолютен мираж? Не е задължително, услужливо казва Google Maps и предлага ун...
11
Ноември
2019 г.
10 приложения, които улесняват пътуването
Подготовката и насладата от пътуването стават все по-дигитални и по-малко аналогови. 44% от пътниците очакват да планират ваканциите чрез смартфони...
Дестинации