Условия за записване

Условия за записване

 
Вашата оценка
РЕЗЕРВАЦИИ И ЗАПИСВАНЕ

Резервации за организирани пътувания на Найс Тур  може да направите по телефон, електронна поща, чрез нашата електронна страница, лично в офиса на Найс Тур . Записването става срещу внесен депозит в размер на 30 или 50% от общата сума/ в зависимост от програмата / и сключен договор за организирано пътуване. Доплащането се извършва до 20 дни преди датата на заминаване, освен ако не е упоменато друго. В противен случай резервацията се счита за анулирана и дължите неустойка според общите условия за анулации. Условията на плащане са различни при резервации с дата на заминаване по-близка от 20 дни след сключване на договор или при резервации по 'Last Minute’ оферти. В подобни ситуации при сключване на договор се изисква пълно плащане. Резервацията се счита за валидна, само ако е потвърдена от туроператора в рамките на 48 часа. Настаняването в хотел става след 14.00ч. в деня на пристигане, а освобождаването на стаите до 12ч. в деня на напускане. Ако за заявената от Вас дата няма свободни места в полета или хотела, Ви предлагаме първата възможна дата на пътуване.

Заявките за оферти за индивидуални пътувания се обработват в рамките на 2 работни дни и само в случаите, когато е налична следната информация:
 • три имена на туристите на латиница по задграничен паспорт;
 • ако има деца, участващи в пътуването, е необходимо да се посочи дата на раждане;
 • приблизителен период на пътуване и продължителност;
 • изисквания към настаняването – категория хотел, вид стая, база на изхранване.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ

Необходими данни за резервация и сключване на договор за организирано пътуване:
 • три имена на всички туристи на латиница по задграничен паспорт
 • желана дестинация, програма
 • изисквания към настаняването - категория хотел, вид стая, база на изхранване
 • период на пътуване, желан брой нощувки
 • специални изисквания

За страните, с които сме в безвизов режим, са Ви необходими валидни задграничен паспорт или лична карта, съответната изискуема сума дневни пари и медицинска застраховка.

За деца под 18 години, пътуващи без родители, е необходимо нотариално заверено родителско съгласие за излизане в чужбина. Ако дете пътува с единия родител, е необходимо съгласието на другия. Граничните власти изискват копие на декларацията. В случай, че родителите и детето са с различни фамилии, е необходимо да се представи и копие от акта за раждане на детето.

Чужди граждани, желаещи да пътуват с Найс Тур , трябва да се информират за визовия режим на тяхната страна със страните, включени в съответната програма.

Туроператорът не носи отговорност, ако пътуването не се осъществи поради недопускане на туриста от страна на митническите и гранични служби да излезе извън България или да влезе в страната на пътуването, поради липса на лични документи, оформени по надлежния ред, извън предоставените от туроператора или поради извършени правонарушения.

АНУЛАЦИИ, ПРОМЕНИ, РЕКЛАМАЦИИ

В случай на отказ от потвърдено пътуване и прекратяване на договора от страна на потребителя и по причина независеща от Найс Тур ,се удържат следните неустойки:
 • до 60 дни преди датата на пътуването – без неустойки;
 • от 59 до 30 дни преди датата на пътуването – в размер на депозита;
 • от 29 до 20 дни преди датата на пътуването – 85% от общата стойност на пътуването;
 • от 19 дни до датата на пътуването – 100% от общата стойност на пътуването.

Забележка: За далечните дестинации анулациите, промените и резервациите са конкретни за всяка програма и са упоменати в съответната оферта. Найс Тур  може да отмени пътуването, ако не е набран необходимият минимален брой участници или ако отмяната се дължи на непреодолима сила. Всички автобусни обиколни програми се реализират при минимум 30 туриста, а самолетните – при минимум 15 туриста. В случай на по-малко записали се туристи, Найс Тур  си запазва правото да анулира провеждането на пътуването като уведоми своите клиенти не по-късно от 10 дни преди определената начална дата.

В случай, че желаете да промените програма, направление, хотел или др. по вече потвърдено пътуване е необходимо да направите заявка за нова резервация.

Туроператорът си запазва правото за промяна в датите и часовете на тръгване, цените и условията на различните оферти, за което ще бъдете уведомени своевременно.

Когато настъпят значителни промени в някоия от клаузите на договора за организирано пътуване, туроператорът е длъжен да уведоми потребителя за правата му по чл.35 от Закона за туризма.

Рекламации от потребителя се приемат само в писмен вид и в срок до 3 дни след датата на приключване на пътуването. Потребителят подава рекламацията лично в офис на Найс Тур  или по електронен път, като е длъжен да представи тристранен протокол, подписан от потребилтея, хотела и представител на приемащия туроператор на място. В срок до 30 работни дни от датата на депозиране на рекламацията, туропертора - организатор уведомява потребителя относно своето становище по съответната рекламация.


ЦЕНИ И ПЛАЩАНИЯ

Плащанията се извършват в брой, по банков път по сметката на Найс Тур  или с дебитна/кредитна карта, в лева, по фиксинга на БНБ в деня на плащането. Разплащането в други валути се калкулира по фиксинга за деня на Уникредит Булбанк .

Увеличението на договорената обща цената е възможно, при наличието на една от следните причини, възникнали след подписването на договора за организирано пътуване: покачване цените на горивата, промяна на стойността на транспортните разходи, изменение на размера на таксите, свързани с пътуването, промяна на валутните курсове.

ЗАСТРАХOВКИ

При организирани пътувания Найс Тур  осигурява на своите клиенти застраховка ‘Помощ при пътуване в чужбина’, покриваща медицински разноски в резултат на злополука или акутно заболяване с покритие 5 000 €. Найс Тур предоставя на клиентите си оригинал на застрахователната полица преди началото на пътуването. При индивидуални резервации издаването на застраховка е допълнителна услуга и сумата на нейното покритие е по желание на клиента.

Найс Тур ЕООД има сключен договор за застраховка „Отговорност на туроператора”, съгласно чл.42 от Закона за туризма, с номер на застрахователната полица-13160150390000006  на ЗАД “Алианц България ”.

ДРУГИ
Не се изисква минимален брой участници по програмите, освен ако изрично не е упоменато друго.
Всяка програма има начална и крайна дата на пътуване. За начална дата се счита датата на заминаване, а за крайна дата – датата след последната нощувка.
Всяко полетно разписание може да претърпи промяна, в зависимост от изскванията на авиокомпанията, изпълняваща съответния полет.


Новини
16
Ноември
2019 г.
Най-натоварените самолетни маршрути в света
Най-натовареният въздушен маршрут в света не е между Лондон и Париж или между Ню Йорк и Лос Анджелис, а пътуването между Сеул и малък остров близо ...
15
Ноември
2019 г.
15+ невероятни места, из които може да се разходите с Google
Понеделник е, работа до уши, няма мърдане от бюрото, пътешествията са абсолютен мираж? Не е задължително, услужливо казва Google Maps и предлага ун...
11
Ноември
2019 г.
10 приложения, които улесняват пътуването
Подготовката и насладата от пътуването стават все по-дигитални и по-малко аналогови. 44% от пътниците очакват да планират ваканциите чрез смартфони...
Дестинации