Съкровищата на Португалия, Испания и Мароко – 8 нощувки

Оферта номер: Е69
9 дни / 8 нощувки
Маракеш- Казабланка- Рабат-Фес- Шафшауен- Танжер- Кадис- Севиля- Тавира- Албуфейра- Лисабон с възможност за Фатима- Обидош- Назаре
Самолет
Цена от 0.00 лв.
Дата Цена Резервирай
 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
Програма

ДЕН-1 / Сряда

София – Маракеш

Среща на Летище София, Терминал 1 за директен полет до Маракеш. Кацане на летището в Маракеш. Настаняване в хотела. Нощувка.

ДЕН-2 / Четвъртък

Маракеш

Закуска. Разглеждане на “Перлата на Запада“. Обзорната обиколка на Маракеш включва: разглеждане на стария град, на един от най-известните африкански площади Джема Ел Фна, джамията Култубия,двореца Бахия, Градините Манара. Възможност за посещение на градините на Жак Мажорел Свободно времеПрибиране в хотела. Вечеря.  Възможност за Мароканска вечер „Фантазия“ с шоу програма. Нощувка.

ДЕН-3 / Петък

Маракеш- Казабланка- Рабат

Закуска. Напускане на хотела.Отпътуване за икономическата столица-Казабланка. Разглеждане на Казабланка. Ще имаме възможност да се насладим на очарованието на тази космополитна крайбрежна столица, като посетим шикозния жилищен квартал Анфа, както и да се разходим по прохладния булевард “Кормиш“. Грандиозната джамия на Hassan II ще ни смае с величествената си осанка. Продължаваме с Рабат, посещение на Мавзолея на Мохамед V, кулата на Хасан и Кралския дворец – разглеждане отвън. Настаняване в хотел 4* в Казабланка. Вечеря. Нощувка.

ДЕН-4 / Събота

Рабат- Фес

Закуска. Напускане на хотела.Отпътуване за религиозната столица- Фес. Разглеждане на очарователнит град Фес. С повече от 12 века история,както и медина, която е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО, и най-стария религиозен университет, Фес е многообразен град, известен с добре запазените занаятчийски квартали. Медината- Фес ел Бали е огромна лабиринтна мрежа от каладръмени улички, пазени от древни крепостни стени. Mинаваме покрай фонтана Nejjarine, който се намира в традиционния дърводелски квартал, където ароматът на кедровото дърво се носи из въздуха. Посещение на Шувара Тенери- фабрика за производство на кожени изделия, показваща техниките за боядисване на кожа, използвани през вековете та чак до наши дни. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

ДЕН-5 / Неделя

Фес- Шафшауен- Танжер

Закуска. Напускане на хотела.Отпътуване за Шафшауен- синия град на Мароко. Казват, че не си заслужава да отидеш в Мароко, ако не видиш Шафшауен. Градчето е сгушено в склоновете на планинската верига Риф (районът е известен с отглеждането на хашиш). Възникнало е още през 15 век от преселници от Гранада, днешна Испания. Обликът му е смесица от арабска, берберска и средиземноморска архитектура, но най- впечатляващото е, че то е изцяло синьо. Обиколката включва разходка из медината, минавайки през занаятчийски дюкянчета за занаяти, които са характерни само за Шафшауен. Голямата Джамия и посещение на старата касба(възможна е входна такса). Свободно време. Преминаваме планината Риф. Пристигане в Танжер. Обзорна автобусна обиколка. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

ДЕН-6 / Понеделник

Танжер- Кадис- Севиля

Закуска. Напускане на хотела.Фериботно преминаване през Танжер- Тарифа. Преминавайки през Гибралтарският проток и стъпване на европейски бряг. Обзорна обиколка на Кадис- Златното пристанище със забравена слава. Обиколката включва пешеходна обиколка и разглеждане на: Катедралата на Кадис, “Арката на Розата“, “Къщата на Адмирала“, Романският театър и др.Свободно време. Пристигане в Севиля и обзорен тур на града. Обзорния тур включва: Площад Испания, Площад “Нуева“, Севилската КатедралаСвета Мери“, Фонтана Хиралда, Къщата “Адриатика“ и много други. Настаняване в хотела. Възможност за вечерна допълнителна екскурзия “Испанска Фламенко вечер“. Нощувка.

ДЕН-7 / Вторник

Севиля- Тавира- Албуфейра

Закуска. Напускане на хотела и тръгване към Португалия. Обзорна обиколка на град Тавира включваща: Римския мост и руините на старата крепост. Пристигане в перлата на летния туризъм в Португалия- Албуфейра. Настаняване в хотела.Свободно време за разходка. Възможност за вечерна допълнителна екскурзия “Португалска Фадо вечер“.

ДЕН-8 / Сряда

Албуфейра – Лисабон

Закуска. Напускане на хотела и потегляне към Лисабон. Обзорен тур на португалската столица с автобус и пешеходна обиколка. Прекосявайки централната част на града, района Байша (Baixa), ще се насладим на красотата на най-известните площади в Лисабон – Търговския площад (Praça do Comércio), площад Rossio, наричан още „сърцето на града”, и емблиматичния Restauradores. Разходката продължава по красивия булевард Avenida Liberdade и завършва на площад Marques de Pombal, където се издига величествена статуя на португалски държавник от 18 век, който е отговорен за реконструкцията на Лисабон след едно от най- опустошителните земетресения в историята на града през 1755г.

ДЕН-9 / Четвъртък

Лисабон(Фатима-Обидош- Назаре)- София

Закуска. Напускане на хотела. Оставяне на багажа на рецепцията. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия.

 • Целодневна екскурзия Фатима- Обидуш- Назаре. Връщане в хотела. Трансфер до летището за полет Лисабон- София.

Необходими документи:

 • Международен паспорт с валидност 6 месеца преди датата на заминаване

 • Няма визови, санитарни или други специфични изисквания за пътуване в Мароко.

Полетно разписание:

София- Маракеш: излита: 11:30 / каца: 16:10
Лисабон- София: излита: 23:50каца: +5:35

*Полетното разписание не е потвърдено.

Резервации:

Депозит 350 лв при резервация
Доплащане 31 дни преди датата на пътуване

Условия за анулации:

до 60 дни преди датата на полета: 100 лв
от 60 до 31 дни: 350 лв
от 30 до 1 ден преди датата на пътуване: цялата дължима сумa.

Забележки

 • Минимален брой за провеждане на пътуването 40 човека. Полета и стаите в посочените хотелите или подобни са гарантирани.
 • Възможна е промяна на полетното разписание, като клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

 • Всички екскурзии се провеждат с лицензиран екскурзовод на място с превод на български език.
 • Туроператорът си запазва правото да прави промени в програмата.
Хотели

дни/ 8 нощувки

Цените в таблицата по-долу са в ЛЕВА на човек, в стандартна стая, на закуска и вечеря, с включени летищни такси и са валидни до 02.04.2018г.

ЛЕВА

Човек в двойна стая

Единична стая

3-ти възрастен

Дете 2 – 11,99г.

30.05 – 07.06

1590

1970

1550

1530

10.10 – 18.10

1640

2040

1610

1580

Допълнителни екскурзии

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

Екскурзия

Вид

Цена за възрастен

Цена дете

2 – 12 г.

   

в евро

в евро

Обидуш, Фатима и Назаре Целодневна

50

25

Градините на Мажорел Полудневна

19

19

Мароканска вечер “Фантазия“ Вечерна

36

36

Португалска “Фадо“ вечер Вечерна

48

48

Испанска “Фламенко“ вечер Вечерна

52

52

Пакет от 3 екскурзии (Мароканска Фантазия, Португалско Фадо, Испанско Фламенко)  

120

120

Пакет от 4 екскурзии (Мароканска Фантазия, Португалско Фадо, Испанско Фламенко, Обидуш- Фатима и Назаре)  

150

140

.

Рабат - Включена в цената

След закуска отпътуване за Рабат, административната столица на Мароко. Рабат е в Северозападната част на Мароко и е нейна столица. Разположен е на крайбрежието на Атлантическият океан, в устието на река Боу Регрег. Рабат има собствено летище и пристанище. Градът е основан през 12 век, а през 17 век е разделен със стена на северна и южна част. Интересни забележителности са: кулата Тур Хассан – с недовършеното 50 метрово минаре; Мавзолеят на Мохамед V; Университет; Музей на мароканското изкуство; музей на народните занаяти; музей на древността; останките на древния град Сала, където се намира най-хубавият археологически музей в Мароко. Панорамна обиколка на града, включваща: Мавзолея на Мохамед V, кулата на Хасан и кралския дворец – разглеждане отвън.
Включено в цената: трансфер и местен лицензиран екскурзовод.


Маракеш – „Перлата на запада“ - Включена в цената

Градът e основан през 11 век – втората имперска столица – удивителен град, със своята ислямска и арабска архитектура, със своите разнообразни етнически групи, със своите пазари и улички. Алморавидите, които се установяват на територията на днешен Маракеш оставят след себе си невероятни дворци и невероятни градини. Посещение на градините на Агдал и Менара с подземните си напоителни канали, на територията на които има около 30 000 маслинови дървета, разположени около язовир, джамията Кутубия – най- голямата джамия в Мароко и двореца Бахия. Следобяд – посещение на търговската улица със занаятчийски дюкянчета и разходка по очарователните алеи. Посещение на площад „Джема Ел Фна“, където шоуто никога не спира – хора, гълтащи огън, разказвачи на приказки, дресьори на маймуни, змиеукротители и всякакъв вид артисти. Включено в цената: трансфер, местен лицензиран екскурзовод и входни такси за Двореца Бахия


Казабланка - Включена в цената

Продължаване към Казабланка. Казабланка се намира в западната част на Мароко и е най-големият град в страната. Разположена е на брега на Атлантическия океан, представлява основен икономически център на арабската държава. Градът е известен с 2 имена – Дар ел-Бейда и Казабланка. Интересни забележителности: площада на Обединените нации; туристическия комплекс Корниш и джамията Хасан II – втората по големина джамия в света след тази в Мека, сградата на съдебната палата, черквата “Сакре Кьор”. Обзорна обиколка на Казабланка, която е икономическата столица на кралството и най- големият космополитен град, пропит с историята на Мароко. Посещение на площад Мохамед V, търговската улица, минаваща покрай жилищните блокове на града, датираща още от 1930-та година. Посещение на площада на Обединение нации и най-големият парк „Арабска лига“ със своите палмови дървета.
Включено в цената: трансфер и местен лицензиран екскурзовод.


Градините на Мажорел - 19 евро с включена входна такса

Възможност за посещение на градините на Мажорел. Историята на градината започва през далечната 1920 година, когато колониалната епоха е в разгара си. Именно тогава Мароко е окупиран от Франция. През същата тази година в Маракеш се заселва виден френски художник – Жак Мажорел. Той купува градината с идеалната цел да й вдъхне нов живот. И успява. Ппостроява басейн, навсякъде слага кокосови палми, дъхави бугенвилии, бананови дървета, като по този начин създава един малък оазис на спокойствието сред тежката мараня на пустинята. Всичко това се допълва от основния цвят, който контрастира в градината и придава тежест на цялостната обстановка – кобалтово синьо. Днес Жак Мажорел е позабравен от историята но градината – точно обратното, благодарение на едно голямо име в света на висшата мода – Ив Сен Лоран. Именно на прочутия дизайнер дължим това прекрасно малко късче от рая. Той поема стопанисването на градината през 1980г, обогатява я, не позволява да затъне в забвение. По-късно в градината е построен и малък музей посветен на ислямското изкуство.
Цената включва: трансфер от хотела и входна такса


Танжер - Включена в цената

Обзорната обиколка на града е с автобус и преминаваме покрай крепостните стени на медината и крабрежния булеврад.Наричан Тингис в миналото, градът игра важна историческа роля в обединението на днешно Мароко. С население 600 хил. Души, той е важен икономически и културен център на страната. Свободно време за обяд.


Шафшауен- синия град на Мароко - Включена в цената

Казват, че не си заслужава да отидеш в Мароко, ако не видиш Шафшауен. Градчето е сгушено в склоновете на планинската верига Риф (районът е известен с отглеждането на хашиш). Възникнало е още през 15 век от преселници от Гранада, днешна Испания. Обликът му е смесица от арабска, берберска и средиземноморска архитектура, но най- впечатляващото е, че то е изцяло синьоОбиколката включва разходка из медината, минавайки през занаятчийски дюкянчета за занаяти, които са характерни само за Шафшауен. Голямата Джамия и посещение на старата касба(възможна е входна такса). Свободно време.
Цената включва: трансфер до хотела, екскурзоводско обслужване.


Фес- Атина на Африка - Включена в цената

Най – старият имперски град и трети по големина след Казабланка и Рабат, основан през 790 г. по времето на Мулай Идрис II, градът в последствие става и религиозен център на Мароко. Разделен е на три части:Фес ел Бали – старата част оградена с крепостни стени, която е част от списъка на ЮНЕСКО за историческо наследство; Фес Ждид – част от новия Фес, включващ т.нар. Мела – еврейски квартал в Мароко; Вил Нувел – най-новата част от Фес, създадена от французите. Ще имате възможност да посетите Средновековната Мединамедресето Бу Инания - построена в периода 1351-1356 г. от султанския син Абу Инан Фарис, в която се помещават образователното училище и джамия, която е единствената във Фес, която има минаре и е една от малкото отворени за немюсюлмански туристи. Срещу нея се намира Дар Ал Магана – хидравличен часовник с невероятна структура. Втората по големина джамия в Мароко „Ал Карауин“, която е построена през 859г. като медреса, е една от водещите духовни и образователни центрове в мюсюлманския свят. Ще видите и известният Фонтан Нежарин. Обиколката продължава по търговската улица, която се смята за една от най- красивите в Мароко.

Кадис - Включена в цената

Кадис е малко полуостровно градче, като сълза от очите на Иберийският полуостров, търкулнала се по бузата на Атлантическият океан. Смятан за най- старото поселение в Испания, градът има хилядолетна история. В годините на възход е бил отправна точка на редица испански откриватели и завоеватели. Окъпван в несметни богатсва, носени от новия свят в миналото, днес Кадис е загубил старата си слава, което за сметка на това му е позволило да запази безценното си очарование на типичен испански град. Обиколката започва с преминаване с автобус на моста “Puente dela Pepa“, който свърза лесно стария град с континентална Испания. Пешеходната ни обиколка ще започне от круизното пристанище, от където ще пресечем обширния площад ”San Juan de Dios”, кръстен на църквата доминираща сред останалите сгради. Снимки пред сградата на кметството и продължаваме през неокласическия свод “Arco del Populoот другата страна на арката ни очаква градската катедрала“Santa Cruz“, в която е погребан всеизвестния испански композирот Мануел де Фала. Кратко отклонение към средновековната постройка”Aroc de la RosaСледва “Casa del Almirante“, чиято администрация се е грижела за приходите и разходките от търговията с новия свят. Обиколката ни ще завърши с гледка към романския театър, който през век е смятан за втория по големина в света, след този в Помпей и е бил трибуна на великите речи на Марк Тулий Цицерон. Свободно време за кафе или разхозка из малките романтични улички на Кадис.


Тавира - Включена в цената

Малко преди река Жилао да влее водите си в световния океан, още преди 2 хиляди години римляните правят мост и така се ражда град Тавира. Градчето се гордее с богатата си историямножеството запазени църкви и традициите в риболова Пешеходната ни обиколка ще започне от новата част на града. Ще минем през римския мост “Ponte Romana“. Впечатление ще ни направят безбройните кафенета, схлупените къщички и отрупаните с бугенвилии огради. Минавайки през известната църква “San Santiago” ще стигнем до руините на стария замък. Наслаждавайки се на гледката към града, сред фикусовите градини ще научим и легендата за омагьосания Дон Рамиро. Кратко свободно време за кафе или разходка.


Лисабон - Включена в цената

Прекосявайки централната част на града, района Байша (Baixa), ще се насладите на красотата на най-известните площади в Лисабон – Търговския площад (Praça do Comércio), площад Rossio, наричан още „сърцето на града” и емблиматичния Restauradores. Разходката продължава по красивия булевард Avenida Liberdade и завършва на площад Marques de Pombal, където се издига величествена статуя на португалски държавник от 18 век, който е отговорен за реконструкцията на Лисабон след едно от най- опустошителните земетресения в историята на града през 1755г. Спирка за снимки пред кулата “Belem“.


Фатима и Обидуш и манастира Баталя - Включена в цената

Природа, средновековни крепости и вярата в Божията Майка. Това предлага тази екскурзия. Обидуш е наречен “Града на Булките“ след като двореца на Обидуш е подарен като сватбен подарък от Фернадо Арагонски на бъдещата си съпруга- Изабел Кастилска. Така се поставя традиция от техните наследници, която отеква по един или друг начин до днес. Свободното време е най- добрият начин да усетите очарованието на средновековния град с неговите тесни улички измежду малките варосани къщи. Продължаваме към град Назаре, който е един от най- известните курорти на Costa De Prata(Сребърния бряг). Легендата за статуята на Черната Мадона, донесена от Назарет, дава името на днешния град прочул се като Еверест за сърфистите заради огромните си вълни. Ще посетим църквата “Дева Мария от Назаре“ и продължаваме към град Фатима. Фатима е център на религионзния туризъм в Португалия от 1917. Историята за 3-те деца пред които Дева Мария се явава на всяко 13 число от месеца е трябвало да бъде тайна между 3-те деца и Божията Майка, но едно от момичета разкрива тайната и хиляди хора се стичат към мястото, за да търсят изцеление за физическите и душевните болки. Самия Папа Йоан- Павел признава “Чудото на Фатима“, само нему също така е споделена последната- трета тайна на Фатима, която самият той отнася в гроба. Време за поклонение в църквата и връщане в Лисабон.

 • Самолетен билет София- Маракеш с чартърен полет на BH Air
 • Самолетен билет Лисабон – София с директен полет на Bulgaria Air;
 • Летищни такси;
 • Трансфер летище – хотел – летище;
 • Регистриран багаж 20 кг. и ръчен багаж 5 кг с размери до 60x40x30 cm.
 • 2 нощувки със закуски и вечери в Маракеш в хотел 4*
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Рабат в хотел 4*
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в района на Фес в хотел 4*
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в района на Танжер в хотел 4*
 • 1 нощувка със закуска в района на Севиля в хотел 3*
 • 1 нощувка със закуска в района на Албуфейра в хотел 3*
 • 1 нощувка със закуска в района на Лисабон в хотел 3*
 • Обзорна обиколка на Маракеш,Мароко
 • Обзорна обиколка на Казабланка,Мароко
 • Обзорна обиколка на Рабат,Мароко
 • Обзорна обиколка на Фес,Мароко
 • Обзорна обиколка на Шафшауен,Мароко
 • Обзорна обиколка на Танжер, Мароко
 • Обзорна обиколка на Кадис, Испания
 • Обзорна обиколка на Севиля, Испания
 • Обзорна обиколка на Тавира, Португалия
 • Обзорна обиколка на Лисабон, Португалия
 • Билет за ферибот през Гибралтарският проток
 • Медицинска застраховка “Асистънс“ с покритие 10 000 евро
 • Представител на туроператора с български език за целия престой
 • Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета;
 • Цените са калкулирани с параметри 450$/ тон и 1 евро = 1.15 долара
 • Общинска такса- заплаща се на рецепция от всеки клиент при налична такава;
 • Допълнителните екскурзии на място, услуги упоменати срещу доплащане и разходите от личен характер;
 • Входна такса на джамията „Хасан ІІ“ – 12 евро на човек – заплаща се на място;
 • Допълнителна полудневна екскурзия – Посещение на градините Мажорел – 19 евро с включена входна такса
 • Традиционна мароканска вечер “Фантазия“, с включен транспорт, напитка и шоу програма–танци и езда на коне – 36 евро на човек
 • Традиционна португалска “Фадо“ вечер в град Фаро, с включено тристеппенно меню и изпълнения на фолклорни песни – 48 евро на човек
 • Традиционна испанска “Фламенко“ вечер в град Севиля, с включено тристепенно меню и изпълнение на фламенко музика и танци- 52 евро на човек
 • Целодневна екскурзия до Синтра и град Обидуш- 46 евро/23 евро за деца до 11,99г.
 • Пакет от 3 екскурзии(“Мароканска Фантазия“,“Португалско Фадо“,“Испанско Фламенко“)- 120 евро
 • Пакет от 4 екскурзии(“Мароканска Фантазия“,“Португалско Фадо“,“Испанско Фламенко“, „Синтра и Обидуш“) – 150 евро.
 • Бакшиши от 10 евро на човек за целия престой, които се заплащат на място
 • Други разходи за мероприятия, посещавани по желание.


Новини
16
Ноември
2019 г.
Най-натоварените самолетни маршрути в света
Най-натовареният въздушен маршрут в света не е между Лондон и Париж или между Ню Йорк и Лос Анджелис, а пътуването между Сеул и малък остров близо ...
15
Ноември
2019 г.
15+ невероятни места, из които може да се разходите с Google
Понеделник е, работа до уши, няма мърдане от бюрото, пътешествията са абсолютен мираж? Не е задължително, услужливо казва Google Maps и предлага ун...
11
Ноември
2019 г.
10 приложения, които улесняват пътуването
Подготовката и насладата от пътуването стават все по-дигитални и по-малко аналогови. 44% от пътниците очакват да планират ваканциите чрез смартфони...
Дестинации