Екскурзия до Русия II вар.

Оферта номер: Е93
10 дни / 9 нощувки
Самолетна екскурзия - 10 дни (МОСКВА, САНКТ ПЕТЕРБУРГ, НОВО ГОРОД, ПЕТЕРХОФ, ЦАРСКО СЕЛО (гр. ПУШКИН))
Самолет
Цена от 3130.00 лв.
Дата Цена Резервирай
Програма по дни
 
Ден 1
21.06.2019 Среща на Летище София в 17:45 ч., Терминал 2. Самолетен полет София – Москва в 19:45 ч. с “Аерофлот”. Пристигане в Москва в 21:05 ч. Нощувка в Москва.

Ден 2
22.06.2019 Закуска. Панорамна обиколка на Москва. Този тур е много добро начало да започнете пътуването си и е най-добрият начин да се запознаете с много от основните забележителности на града. По време на обиколката ще спрете на „Воробеви гори” – хълм, откъдето се разкрива невероятна гледка към града. Ще видите още Московския държавен университет, пример за архитектурата от времето на Сталин и едно от най-престижните висши учебни заведения в Русия, Новодевическия манастир, дипломатическия квартал, „Парка на победата”, Триумфалната арка, „Кутузовски проспект”, пешеходната улица „Арбат” , Kремъл, политическия център на града „Червеният площад”, храм „Василий Блажени”, построен през 16 век в чест на превземането на Казан от Иван Грозни, и много други. Москва е столица и най-голям град в Русия, един от най-големите мегаполиси в Европа, с население над 10 милиона души. Този невероятен град е бил столица на Съветския съюз, на Руската империя и на Великото херцогство Москва. Москва има бурна история, която датира от средновековието, когато градът е основан от княз Юрий Долгорукий (получил прякора от дългите си ръце) в началото на 12 век. Градът е преживял множество завоевания и обсади като се започне от монголите, поляците и литовците, кримските татари и се стигне до Наполеон и нацистите накрая, но се е запазил и днес като преуспяващ метрополис. Столицата е център на политическата и икономическа мощ на Русия и посетителите могат да усетят това от енергията по улиците. В Москва винаги нещо се случва и винаги има много да се види. След обиколката – свободно време с възможност за разходка в централната част на града. Нощувка в Москва.

Ден 3
23.06.2019 Закуска. Днес Ви предстои да разгледате Кремъл и Кремълската катедрала (влизането в Оръжейната и Диамантената съкровищница не в включено в цената на тура и се заплаща допълнително). Кремъл е забележителен архитектурен комплекс с древна кула, някогашна военна крепост на града, дворец, оръжейница, кралска съкровищница и работно място на руския президент. Кремъл е център на политическия живот в Русия и на държавната власт и е бил дом за царете, за генералните секретари на Съветския съюз и на руските президенти. Кремъл винаги е бил духовен център на Русия. Ще видите няколко древни църкви в рамките на комплекса, най-известните от които са катедралата „Успение Богородично”, „Архангелската катедрала” и катедралата „Благовещение”. „Червеният площад” е точно пред стените на Кремъл. Докато се разхождате по „Червения площад”, ще видите Мавзолея на Ленин, часовника на Спаската кула, който показва най-точното време в Москва, историческия музей, красивата църква „Събор Покров Богородичен”, известна като храм „Василий Блажени“, Казанската катедрала и много други забележителни шедьоври на руската архитектура. След обяд посещение на музея-резерват „Царицино“ Тази пищна резиденция в стил руска готика е построена от императрица Екатерина II през 1776 г. Целият дворцови ансамбъл и паркове заема площ от над 100 хектара. По желание, посещение на балетна или оперна постановка в „Болшой театър”. Нощувка в Москва.

Ден 4
24.06.2019 Закуска. Днес Ви предлагаме тур в Московското метро и по ул. „Арбат”. Московското метро е едно от най-големите и най-величествено построени метро системи в света. Било е замислено като витрина, представяща постиженията на Съветския съюз, която да впечатли едновременно и самите руснаци, и чуждестранните посетители. Станциите са с изключителен дизайн с декоративни елементи като мозайки, статуи, мраморни подове, стени и стълбища. След това обиколката ще продължите към ул. „Арбат” – една от най-старите улици в Москва. Тази улицата е преживяла много: „Опричнината” – тайната полиция на Иван Грозни, чието управление било разположено тук, после с времето става център на аристократичния живот в Москва през 18 век, и накрая се превръща в център на руската интелигенция и бохемския живот в столицата. Ще се запознаете с интересната история на улицата и с произведенията на местните занаятчии. По желание, можете да обядвате в местен ресторант. След обяд – по желание, разглеждане на Третяковската художествена галерия. Тази световноизвестна галерия съхранява произведения на руското изкуство от 10 век до ден днешен. Ще видите изключителни руски икони и картини от 18 и 19 век, включително творби на Рубльов, Кандински, Каравак, Вишняков, Никитин, Антропов, Левицки, Кипренски, Тропинин, Федотов, Репин и много други. Този ден Ви очаква един приятен 2.5-часов круиз по река Москва, по време на който ще се насладите на красивите гледки към града. От кораба ще видите сградата на Московския държавен университет, носеща името на Ломоносов, сградата на кметството, комплекса на Кремъл, църква „Събор Покров Богородичен”, и др. Нощувка в Москва.

Ден 5
25.06.2019 Закуска. В 08:30 ч. – трансфер до летището и в 10:55 ч. – полет Москва – Санкт Петербург. Пристигане в Санкт Петербург в 12:15 ч. Трансфер до хотел и настаняване. От 14:00 ч. – обиколка на Санкт Петербург. Панорамният тур, който ще Ви предложим в този ден, е най-добрият начин да се запознаете с най-важните забележителности на града. Ще минете покрай площада на Сената с бронзовата статуя на Петър Велики, по „Невски проспект” – най-известният и най-оживен булевард. Там ще видите някои от най-интересните архитектурни паметници, включително Казанската катедрала и Зимният дворец, музеят „Ермитаж”, театърът „Ермитаж”, Мраморният дворец – един от първите неокласически дворци в града, Новомихайловският дворец, построен 1857-1862 г., Владимировският дворец, който е последният императорски дворец, построен в Санкт Петербург. След което ще продължите към Василевския остров – тази част от града, която Петър Велики първоначално планирал за градски център. Този остров, разположен точно на входа на Фински залив, ни напомня за близостта на Санкт Петербург с морето и морската история. Турът включва посещение на”Петропавловската крепост” – символ на Санкт Петербург и най-стара сграда в града. Там се намира и катедралата „Петропавловски събор”, мястото, където са погребвани руските царе след Петър Велики нататък. Санкт Петербург е бившата столица на Императорска Русия, седалище на царете и един от най-красивите и романтични градове в света. Санкт Петребург е основан от цар Петър Велики през 1703 г. на брега на река Нева и Финският залив. По време на обиколката ще минете и покрай Исаакиевския площад, събора Смолни, Спас на Крови, Николски събор, мостовете над каналите Грибоедов и Крюков, крайцера „Аврора”. Градът е преживял своя дял от историческите събития, включително Въстанието на декабристите, завземането на двореца и убийството на цар Павел, интригите на Екатерина Велика, убийството на цар Александър Втори, влиянието на Распутин върху руското императорско семейство, революцията от 1905 г. и Октомврийската революция от 1917 г., която издига комунистите на власт. По време на Втората световна война градът, тогава познат като Ленинград, минава през мъчителна блокада в продължение на две години и половина и обсада от нациските завоеватели, в която умират над 1 милион от гражданите му. Днес Санкт Петербург е вторият по големина град на Русия с население над 5 милиона души. Слави се като център на руското изкуство, култура и литература – например, некка отбележим, че тук са живели Пушкин и Достоевски. Целият градски център е под егидата на ЮНЕСКО и е изпълнен с красиви дворци и паметници, сред които е и Зимният дворец. Вероятно ще откриете, че Санкт Петербур е едно от най-очарователните места, които някога сте посещавали. Нощувка в Санкт Петербург.

Ден 6
26.06.2019 Закуска. Продължаваме с обиколката на града. По желание, този ден ще посетите един от най-големите и най-забележителни музеи в света – световноизвестният „Ермитраж”. Музеят се сътои от пет исторически сгради, включително Зимният дворец – резиденцията на руските царе. В „Ермитража” има над 3 милиона произведения на изкуството с експонати от античността до ден днешен. Сред съкровищата на музея са произведения на Леонардо да Винчи, Рафаел, Тициан, Рембранд, Рубенс и много други. Обиколката в музея ще продължи 3 часа, но за да се разгледа цялата колекция, биха били необходими почти 15 години, ако се прекарват по 8 часа на ден и по 1 минута за експонат. Свободно време за обяд. След обяд, по желание, Ви очаква круиз по каналите на града и по река Нева – градът е познат още като „Венеция на Севера”, поради разположението му на няколко острова на река Нева и многото му канали и мостове. Свободно време. Вечерта, по желание, посещение на балетно или оперно представление в „Мариинския театър” – един от най-известните музикални театри в света. Алтернативно, по желание, можете да посетите водещото фолклорно шоу „Почувствай се руснак”, представяно от най-добрия фолклорен състав в града. Срещу доплащане, в паузата се предлагат вкусни руски предястия. Нощувка в Санкт Петербург.

Ден 7
27.06.2019 Закуска. Посещение на Петерхоф. Петерхоф (Петродворец) е бижуто на руското изкуство – изискана лятна резиденция на руските царе, цял град от паркове, дворци и фонтани, наречен „руският Версай“ . Ще посетите Големия дворец – най-големият и най-известен дворец в резиденцията, който често бил използван за гала вечери. След него ще продължите към Долния парк, който представлява гениален шедьовър на ландшафтния дизайн. Паркът е украсен с над 150 фонтана и 4 монументални каскади. Има някоплко малки двореца и павилиона на територията на парка като Монплезир, Екатерининския корпус, Марли, Ермитраж, баните и много други. Ако не се плашите от дълго ходене пеша, ще имате възможност да се насладите на великолепната гледка към Финландския залив. Нощувка в Санкт Петербург.

Ден 8
28.06.2019 Закуска. В 8.00 часа – тръгване с автобус към град Новгород - люлката на Русия. Велики Новгород е един от най-древните градове и първа столица на Русия. Няма друг град в Русия, който да може да се сравни с Новгород по разнообразие и давност на средновековните паметници. Именно с него започва «Руската земя» – това е град-паметник на занаятите, старинните черкви и оригиналната артистичност. Основан е от викингския крал Рурик през 9 век, който станал първият цар на Русия и основател на династията Рурик, владяла руските територии до 16 век. През 12 век град Новгород управлявал по-голямата част от Европейския североизток, от днешна Естония до Уралските планини, което го превърнало в един от най-големите градове в средновековна Европа. Новгород се намира в северозападната част на Русия, на около 2-3 часа път от Санкт Петербург. След пристигането в Новгород ще спрете в хотел „Береста палас” или „Интурист” за освежаване. Следва посещение на Новгородския Кремъл – най-старата крепост в Русия от 864 г. Ще имате шанса да се разходите покрай древните й стени. Катедралата „Света София” доминира компекса на Новгородския Кремъл. Построена между 1045 и 10150 г. под патронажа на Владимир Ярославич, синът на Ярослав Мъдрия, това е най-добре запазената църква от 11 век, вероятно и най-старата действаща църква в Русия, и първата, която представя оригиналните черти на руската архитектура (строги каменни стени, 5 купола с формата на шлемове). Катедралата е урасена с красиви фрески и икони от 12 век. Куполът е във формата на голям шлем, за да демонстрира отбранителната сила на града. По време на обиколката ще посетите и катедралата „Свети Николай” в Двора на Ярослав. Тази катедрала е построена, за да се съхранява в нея икона, за която се вярвало, че притежава специална сила. По желание – можете да обядвате в местен ресторант. След обяд ще посетите Юриевия манастир – средновековен религиозен комплекс, построен през 1030 г. на брега на река Волхов. Катедралата „Свети Георги” ще Ви впечатли с размерите и красотата си, първоначалоно е било замислено да надвишава катедралата „Света София” по величественост. След което ще посетите музея на открито за дървени постройки „Витослависти”, разположен близо до манастира. В музея има примери на стари дървени къщи, колиби и църкви от целия район на Новгород. Музеят ще Ви даде идея за това как жителите на Новгород са живели в миналото. Около 16.00 часа – тръгване към Санкт Петербург. Нощувка в Санкт Петербург.

Ден 9
29.06.2019 Закуска Свободно време в Санкт Петербург или по желание Ви се предлага екскурзия до град Пушкин (старото му име е Царско село) разположен на 24 км. от Санкт Петербург. Екатерининският дворец и паркът на Царско село е бил резиденция на руските императори, както и на последния крал Николай II. Известен е с красива архитектура и градини от 18-19 век. Състои се от 3 парка, разположени на площ от 600 хектара, в които има над 100 архитектурни монумента, сред които дворци, павилиони и много скулптури от известни майстори на Венецианската школа като P. Baratta, A. Tarsia and D. Bonazza. Дворецът е известен с богата сбирка от Руски мебели и картини на известни западноевропейски художници, уникални колекции от порцелан, кехлибар и красиви бронзови скулптури. Ще посетите двореца с известната Кехлибарена стая –уникално творение на изкуството, направено изцяло от кехлибар. На връщане към Санкт Петерург ще посетите Павловския дворец, един от най-красивите дворци в града, построен от Екатерина Велика през 18 век като резиденция за нейния син. Нощувка в Санкт Петербург.

Ден 10
30.06.2019 Закуска. Трансфер до летището в 11:00 ч. Самолетен полет Санкт Петербург – Москва в 13:50 ч. Пристигане в Москва в 15:10 ч. Полет Москва – София в 19:05 ч. Пристигане на летище София в 22:00 ч.
 

1. ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • самолетни билети:за международните полети София – Москва и Санкт Петербург– София с „Аерофлот”
 • самолетен билет Москва- Санкт Петербург;
 • летищни такси за всички международни и вътрешни полети 431 лв/ 220 евро (12.06..2018 г.) – подлежат на потвърждение;
 • 9 нощувки със закуски в хотел 4* в Москва и в Санкт Петербург;
 • 2.5 часов круиз по река Москва (4-ти ден);  
 • екскурзия  до Петерсхоф с входни такси (7-ми ден);
 •   екскурзия до Новгород (8-ми ден)
 • местен транспорт с туристически автобус;
 • разглеждане на обектите, както е по програма;
 • екскурзоводско обслужване, водач от „2М-КО” и местен екскурзовод на български език или с превод на български език;
 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките­ и бакшиш хотелско обслужване­95 лв.

   

2. ДОПЪЛНИТЕЛНО  СЕ  ЗАПЛАЩАТ:

 • виза за Русия – 120 лв. (бърза поръчка – 190 лв.);
 • такса обработване на документи60 лв.;
 • влизане в Оръжейната в Кремъл – 700 рубли (20 лв.); (3- ти ден)
 • влизане в Диамантената съкровищница в Кремъл – 500 рубли (15 лв.); (3- ти ден)
 • посещение на балетно или оперно представление в „Болшой театър” – от 1000 рубли (30 лв.) за четвърти балкон до 5 000 рубли за партер (150 лв.); (3- ти ден)
 • входна такса за „Ермитраж” - 700 рубли (20 лв.); (6-ти ден)
 • 2-часов круиз по каналите на Санкт Петербург и по река Нева – 70 лв. (6-ти ден);
 • посещение на балетно или оперно представление в „Мариинския театър” – от 1 200 (36 лв.) до 4 300 рубли (126 лв.) според мястото; (6-ти ден)
     - посещение на фолклорно шоу „Почувствай се руснак” – 3 000 рубли (90 лв.); (6-ти ден)
 • екскурзия до град Пушкин (Царско село) с разглеждане на Екатерининския дворец – 145 лв. (9-ти ден);
 • медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро23 лв. (за лица до 70 год.), за лица от 71 год. до 80 год.46 лв.;
 • допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване”.
 
*Забележки:
1. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на     
    групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори,     
    както и за последните два дни по същата.
2. За външните полети лимитът за багажа е 23 кг. за  голям багаж и 10 кг. за ръчен  
багаж.
3. Цените на допълнителните екскурзии и входни такси са към 06.05.2018 г.
4. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в офиса на ТА „2М-КО”.
5. Туристическа агенция „2М-КО” си запазва правото при промяна на летищните такси от  страна на авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на
екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента. 
         
3. Цените 3 080/3 160 лв. са за човек в двойна стая. За единична стая се доплащат 770  лв.
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 06.05.2018 г. и  подлежат на  актуализация.
 
 4.  Начин на плащане:
             - в брой (в офиса на „2М-КО”);      
             - по банков път.       
 
 
 

 При  записване  се  внася  депозит  от 1400 лв.
 

Валута – 100 руски рубли = 2.81 лева (към 06.12.2017 г.)


Информация за хотелите (или подобни):


                1 лев = 35.56 руски рубли (към 06.12.2017 г.)


 
 

ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  3 080  лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И  КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА. ПРИ ГРУПА ОТ 10 ДО 14 ЧОВЕКА – ЦЕНАТА Е 3 180 лв
 
 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  3  160  лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА И  ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА. ПРИ ГРУПА ОТ 10 ДО 14 ЧОВЕКА – ЦЕНАТА Е  3  260 лв.
 
 


Новини
16
Ноември
2019 г.
Най-натоварените самолетни маршрути в света
Най-натовареният въздушен маршрут в света не е между Лондон и Париж или между Ню Йорк и Лос Анджелис, а пътуването между Сеул и малък остров близо ...
15
Ноември
2019 г.
15+ невероятни места, из които може да се разходите с Google
Понеделник е, работа до уши, няма мърдане от бюрото, пътешествията са абсолютен мираж? Не е задължително, услужливо казва Google Maps и предлага ун...
11
Ноември
2019 г.
10 приложения, които улесняват пътуването
Подготовката и насладата от пътуването стават все по-дигитални и по-малко аналогови. 44% от пътниците очакват да планират ваканциите чрез смартфони...
Дестинации