Екскурзия до ИТАЛИЯ - ТОСКАНА

Оферта номер: Е75
6 дни / 4 нощувки
АВТОБУСНА ЕКСКУРЗИЯ: 6 дни/ 4 нощ. (Болоня, Пиза, Сиена, Флоренция)
Автобус
Цена от 0.00 лв.
Дата Цена Резервирай
Програма по дни
 
Ден 1
05.04.2019 Тръгване в 07.00 ч. сутринта от паркинга при храм-паметник „Ал. Невски”, София. Пътуване през Сърбия. Нощувка в/близо до Любляна.

Ден 2
06.04.2019 Закуска. Отпътуване към Болоня, където се разглеждат: площад „Маджоре”, църквата „Свети Петроний” – светецът-покровител на града, фонтанът на Нептун, Университета (най-старият съществуващ в Европа). По желание, разглеждане на Националната художествена галерия. Нощувка в хотел, близо до Флоренция.

Ден 3
07.04.2019 Закуска. Пътуване към Пиза и разглеждане на “Площада на Чудесата” с Наклонената кула, баптисериятa и църквата. Продължаваме към гр.Сиена, най-добре запазеният италиански средновековен град. Разглеждане на град Сиена – катедралата, църквата “Свети Доменик” с гроба на Света Катерина, централния площад, на който се провеждало “Палиото” – съревнование с коне между отборите на отделните квартали на Сиена. Свободно време. Нощувка близо до Флоренция.

Ден 4
08.04.2019 Закуска. Туристическа обиколка на Флоренция – църквата “Санта Кроче” – Пантеон на “великите мъже на Италия”, катедралата “Санта Мария дей Фиори” и баптистерият с “Вратата на Рая”, Къщата на Данте, „Площада на Синьорията” с Фонтана на Нептун и стария дворец “Палацо Векио”, покрития мост на златарите “Понте Векио” и др. След обяд – свободно време. Нощувка близо до Флоренция

Ден 5
09.04.2019 Закуска. Продължава разглеждането на Флоренция – по желание, посещение на картинната галерия “Уфици”. След обяд – свободно време с възможнност за разходка по средновековните улички на Флоренция или посещение на старият дворец “Палацо Векио” или на музея Пити – картинна галерия. Вечерта се тръгва към България. Нощно пътуване.

Ден 6
10.09.2019 Пътуване през Сърбия. Пристигане в София привечер.


1. В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • 4 нощувки със закуски в хотели 3*;
 • транспорт с туристически автобус, екскурзоводско обслужване (с изключение на обектите, които са по желание) и водач от фирма „2М-КО”;
 • местен екскурзовод на български език в градовете Рим, Флоренция и Венеция.
 
2. В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • медицинска и туристическа застраховка: 9 лв (за лица до 70 год.), за лица от 71 год. до 80 год. – 18 лв;
 • допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване”;
 • входните такси за обектите – около 50 евро:
 • Националната галерия в Болоня – 4 евро;
 • Катедралата и баптистерият в Пиза – 7 евро;
 • Наклонената кула – 18 евро;
 • Катедралата в Сиена – 4 евро;
 • Църквата „Санта Кроче” – 6 евро;
 • Дворецът Палацо Векио – 6,50 евро;
 • Дворецът Пити – 8,50 евро.
 • слушалки по време на обиколките в градовете (с местен екскурзовод на български език):
       - във Флоренция – 2.5 евро (плащат се в офиса на туристическа агенция „2М-КО”);
 • посещение на галерия „Уфици” във Флоренция25 евро, за лица под 18 год. и над 65 год. –
      16 евро (плащат се в офиса на туристическа агенция „2М-КО”); 
     За посещение на галерия „Уфици” се прави предварителна резервация:
- в цената (25 евро) се включват: - такса резервация,
                                                                 - входен билет,                                
                                                                 - местен екскурзовод (на български език),
                                                                 - слушалки.
3. Цената 480 лв е за човек в двойна стая. За единична стая се доплащат 140 лв.
 
*   Забележка: Цените за допълнителните мероприятия и доплащане за единична  стая са към дата 03.02.2018 г и подлежат на актуализация.
 
4.  Начин на плащане:
              - в брой (в офиса на туристическа агенция „2М-КО”)
              - по банков път

 

Флоренция е главен град на областта Тоскана и столица на провинция Флоренция. В периода 1865-1870 г. е и столица на Кралство Италия. Флоренция е разположена на река Арно, на площ около 102 км2 с население около 356 000 души (2004 г.). Счита се за люлка на Западноевропейския Ренесанс. Градът е управляван дълги години от фамилията Медичи.

Галерия Уфици е един от най-известните музеи в Италия. Построен от Джорджо Вазари по поръчка на Козимо I Медичи, първоначално бил административна сграда за флорентинските магистрати. През 1765 г. е превърнат в галерия и днес е един от най-известните музеи в света. Там се намират картини на Джото, Микеланджело, Рафаело, Рубенс, Ботичели, Тициан, Леонардо да Винчи, Филипо Липи и на още много известни художници.
 
Катедралата „Санта Мария дей Фиори”, четвърта по големина в света, е забележителна с кулата на Джото и със своя невероятно смел за времето си купол, дело на Брунелески – двойно-черупчест осемстенен купол, без подпорни колони. Години по-късно Микеланджело използва същата конструкция, за да издигне още по-големия купол на базиликата "Свети Петър" в Рим.
 
„Понте Векио” (Старият мост – Ponte Vecchio) е построен на мястото на мост от римско време, в сегашният си вид е от 16 век. През 972 г. „Понте Векио” е дървен мост. През 1333 г. е разрушен от придошлите води на река Арно. През 1345 г. придобива днешния си вид на покрит мост с магазинчета. Над магазините преминава коридорът, проектиран от Джорджо Вазари, за да подсигури безопасното преминаване на херцог Козимо I Медичи до двореца Пити. Първоначално дюкянчетата на моста са били обитавани от занаятчии и месари, но през 1593 г. херцогът ги прогонва заради неприятните миризми, които се донасят оттам, и след тях се нанасят бижутерите. По време на отстъплението на германците през август 1944 г. през Втората световна война Понте Векио не е разрушен, за разлика от другите мостове във Флоренция. Мостът се състои от три отделни арки. Централната е с дължина 30 метра, а по-малките от двете и страни са по 27 метра. Височината на свода им е между 3,5 и 4,4 метра. По средата на моста има бюст на Бенвенуто Челини. Там влюбените имат обичая да оставят катинарче, чието ключе хвърлят в реката, за да е вечна любовта им.
 
 

 
ЦЕНАТА 480 лв Е ВАЛИДНА ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ  40 ЧОВЕКА
ПРИ ГРУПА ОТ 30 ДО 39 ЧОВЕКА ЦЕНАТА Е 560 лв
 
 


Новини
16
Ноември
2019 г.
Най-натоварените самолетни маршрути в света
Най-натовареният въздушен маршрут в света не е между Лондон и Париж или между Ню Йорк и Лос Анджелис, а пътуването между Сеул и малък остров близо ...
15
Ноември
2019 г.
15+ невероятни места, из които може да се разходите с Google
Понеделник е, работа до уши, няма мърдане от бюрото, пътешествията са абсолютен мираж? Не е задължително, услужливо казва Google Maps и предлага ун...
11
Ноември
2019 г.
10 приложения, които улесняват пътуването
Подготовката и насладата от пътуването стават все по-дигитални и по-малко аналогови. 44% от пътниците очакват да планират ваканциите чрез смартфони...
Дестинации