ЕКСКУРЗИЯ ДО ИТАЛИЯ, с Помпей - къс вар.

Оферта номер: Е84
8 дни / 5 нощувки
Автобусна екскурзия: 8 дни/5 нощ. (ПОМПЕЙ, НЕАПОЛ, СОРЕНТО, KAПРИ, РАВЕЛО, РИМ, АЛБЕРОБЕЛО, БАРИ, ЕДЕСА )
Автобус
Цена от 0.00 лв.
Дата Цена Резервирай
Програма по дни
 
Ден 1
05.04.2019 Тръгване в 07.00 ч. сутринта от паркинга при храм-паметник „Ал.Невски”, София. Този ден се пътува за гр.Игуменица. При възможност се отбиваме до езерото Йоанина. Вечерта се взима ферибот от Игуменица към Бриндизи. Нощувка на ферибота.

Ден 2
06.04.2019 Пристигане в Бриндизи, Италия на сутринта. Продължаваме за Помпей, където се разглеждат останките от древния град в подножието на Везувий, разрушен следствие изригването на вулкана през 79 год. Следва разглеждане на град Неапол (разположен на красивия Неаполитански залив). Привечер, при възможност се посещава курортното селище Равело (UNESKO), често посещавано от известни личности като Вагнер, Ибсен, Грета Гарбо и др. Нощувка в Соренто.

Ден 3
07.04.2019 Закуска. Този ден се посещава (по желание) красивия остров Капри, едно кътче от рая с типичните за него скални образувания фаралони и др. Пристигане и изкачване с лифт до панорамната тераса на главния площад Умберто, посещение на църквата Св. Стефан и разходка покрай Кортезиански манастир Св.Яков. По желание и при добро време - екскурзия с лодка до Синята пещера, най-популярната забележителност на острова, използвана от нимфите като храм според легендата. Привечер се тръгва за гр. Рим. Нощувка.

Ден 4
08.04.2019 Закуска. Туристическа обиколка на Рим с местен екскурзовод на български език. Посещават се Катедралата „Св.Петър” с Ватикана, Колизеума, Колоната на Траян, Арката на император Константин, Римските форуми и Форума на Траян, Църквата „Сан Клементе” с гроба на Св. Кирил Философ и др. Свободно време. Нощувка.

Ден 5
09.04.2019 Закуска. Тази сутрин се посещава Сикстинската капела и Музея на Ватикана. След обяд - свободно време. Вечерта, по желание на туристите - вечерна разходка в пешеходната зона на Рим, където се намират по-известните площади и фонтани. Нощувка.

Ден 6
10.04.2019 Закуска. Свободен ден в Рим с възможност за посещение на известните вила Боргезе или Вила Д`Есте. Около 15.00 ч. се тръгва за Соренто. Нощувка.

Ден 7
11.04.2019 Закуска. Отпътуване за областта Пулия и очарователното селище Алберобело (UNESCO), в което голяма част от варосаните кръгли домове с конусовидни покриви, наречени “трули” и по форма наподобяващи шишарка или кошер, са строени според старинната традиция само от камъни. Продължаваме към Бари. Следва разглеждане на Бари. Вечерта от Бриндизи или Бари се взима ферибота за Игуменица. Нощувка на ферибота.

Ден 8
12.04.2019 Сутринта се пристига в Игуменица. Продължаваме за България. По пътя се разглеждат водопадите в гр.Едеса (4 водопада, разположени в красив парк). Продължаваме за България. Пристигане в София вечерта.


1. В цената са включени:
  1. 5 нощувки със закуски в хотели 3*;
  2. 2 нощувки на ферибота Игуменица - Бриндизи и Бриндизи - Игуменица. По желание се доплащат около 45-55 евро за нощувка в каюта (в едната посока);
  3. транспорт с туристически автобус, екскурзоводско обслужване и водач от ТА ”2М-КО”.
2. В цената не са включени:
  1. медицинска и туристическа застраховка: 12 лв (за лица до 70 год.), за лица от 71 год. до  80 год. - 24 лв;
  2. допълнителна застраховка „Отказ от пътуване”;
  3. таксите за корабчето  до о-в Капри и  входовете на музеите - около 60 евро;
  4. по желание и срещу допълнително заплащане има възможност за ползване на каюта на ферибота Игуменица - Бриндизи и Бриндизи (Бари) - Игуменица. Цената зависи от сезона и фериботната компания и е в рамките на около 45-55 евро (на човек в двойна каюта в едната посока);
  5. екскурзия с лодка до Синята пещера - ........ евро (3-ти ден);
  6. посещение на Ватикана в Рим:
 – за самостоятелно посещение – 15 евро (входен билет за музеите на Ватикана) + 4 евро предварителна резервация);
– за посещение с местен екскурзовод на бълг.език – се доплащат още 8 евро (27 евро общо), което включва: местен екскурзовод (на бълг.език), слушалки. Доплащането от
8 евро е валидно при група от минимум 20 човека.
* Сумите за входен билет, резервация, ескурзовод и слушалки за разглеждане на Музеите  
   на Ватикана се заплащат в офиса на ТА „2М-КО”. 
  3. Цената 620 лв е за човек в двойна стая. За единична стая  се доплащат 150 лв.
 
*   Забележка: Цените за допълнителните мероприятия и доплащане за единична  стая са към дата 03.02.2018 г и подлежат на актуализация .                                                                                                                                                                                           
 
   4.  Начин на плащане:
                    - в брой (в офиса на ТА „2М-КО”)            
                    - по банков път
 
 
ЦЕНАТА 620 лв Е ВАЛИДНА ЗА ГРУПА ОТ МИНИМУМ 40 ЧОВЕКА
ПРИ  ГРУПА ОТ 30 ДО 39 ЧОВЕКА - ЦЕНАТА Е  660 лв
 


Новини
16
Ноември
2019 г.
Най-натоварените самолетни маршрути в света
Най-натовареният въздушен маршрут в света не е между Лондон и Париж или между Ню Йорк и Лос Анджелис, а пътуването между Сеул и малък остров близо ...
15
Ноември
2019 г.
15+ невероятни места, из които може да се разходите с Google
Понеделник е, работа до уши, няма мърдане от бюрото, пътешествията са абсолютен мираж? Не е задължително, услужливо казва Google Maps и предлага ун...
11
Ноември
2019 г.
10 приложения, които улесняват пътуването
Подготовката и насладата от пътуването стават все по-дигитални и по-малко аналогови. 44% от пътниците очакват да планират ваканциите чрез смартфони...
Дестинации