Екскурзия до ИТАЛИЯ, с Амалфи и Неапол - автобусна

Оферта номер: Е81
10 дни / 9 нощувки
АВТОБУСНА ЕКСКУРЗИЯ: 10 дни/ 9 нощ. (Рим, Капри, Помпей, Везувий, Амалфи, Позитано, Равело, Неапол, Соренто, Любляна )
Автобус
Цена от 0.00 лв.
Дата Цена Резервирай
Програма по дни
 
Ден 1
– 05.04.2019 Тръгване от паркинга на храм-паметник „Александър Невски, София, в 06.30 ч. Пътуване през Сърбия и Хърватия. Нощувка близо до Любляна, в Словения.

Ден 2
06.04.2019 Закуска. Пътуване през Словения и Италия към Рим. Нощувка в Рим.

Ден 3
07.04.2019 Закуска. Пешеходна обиколка (с ползване на метро в Рим) с разглеждане на: Колизеума, църквите “Сан Клементе“ с гроба на Свети Кирил Философ и “Сан Пиетро ин Винколи“ със стаутята на Мойсей на Микеланджело, Римските форуми, Капитолийския хълм, площад “Венеция”, Пантеона и др. В късния следобед, по желание – круиз по течението на река Тибър. Круизът започва от замъка „Сант Анджело”, построен по времето на император Адриан, който се намира близо до Ватикана. По време на круиза в цената е включен и аудио-пътеводител със слушалки, който разказва за 2750-годишната история на този невероятен град. Този круиз Ви дава възможност да видите Рим в друга светлина. След това – вечерна разходка в пешеходната зона на Рим, където се намират по-известните площади и фонтани – площадите “Навона” и “Испания”, фонтан “Ди Треви”. Нощувка в Рим.

Ден 4
08.04.2019 Закуска. Следва разглеждане на Музеите на Ватикана със Сикстинската капела (с неповторимите стенописи на Микеланджело) и катедралата “Св. Петър”. Около обяд – отпътуване от Рим. След обяд – пристигане в град Казерта, където ще разгледате кралския дворец Казерта. Дворецът Казерта е бивша кралска резиденция, построена от Бурбонските крале на Неапол. Някога това е бил най-големият дворец и една от най-големите сгради, построени в Европа през 18 век. През 1997 г. е включен в листата на Световното културно богатствонаследство на ЮНЕСКО, описан като „лебедова песен на забележителното изкуство на Барока”. Нощувка в Соренто.

Ден 5
09.04.2019 Закуска. Ескурзия до остров Капри и пълна обиколка на острова. С корабче пристигате от Соренто на Голямото пристанище в Капри или Marina Grande. Разглеждането на острова започва от площад „Умберто” в град Капри, до който се стига с фуникулар (зъбчата железница)) от пристанището – посещение на вила „Юпитер” на Тиберий и на градините на Август. Продължаваме с автобус към градчето Анакапри – разглеждане на Вила Сан Микеле, в която е живял Аксел Мунте – шведски медик, известен с автобиографичното си произведение „Легенда за Сан Микеле”. В края на този ден, Ви предлагаме, по желание едно незабравимо изживяване – разходка с лодка в Синята пещера. Привечер – връщане в Соренто. Нощувка в Соренто.

Ден 6
10.04.2019 Закуска. Свободен ден или по желание – екскурзия до Помпей и Везувий. Разглеждане на руините на Древния Помпей, опустошен през 79 г. пр. Хр. от вулкана Везувий – Римския форум, домовете на помпейските благородници, „къщите на любовта”. След обяд – по желание – изкачване до кратера на вулкана Везувий. (Пътуването до вулкана е с автобус и джипове, следва около 20-30 минути изкачване пеша до кратера на вулкана.) Нощувка в Соренто.

Ден 7
11.04.2019 Закуска. Очаква Ви един незабравим ден с екскурзия до Амалфийското крайбрежие – обявено от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство на човечеството. Разглеждане на град Амалфи, разположен живописно на брега на Тирентско море – катедралата „Свети Андреа” и историческия център с „Пиаца Дуомо” с много магазинчета и кафенета. Свободно време с възможност за разходка из чаровните живописни улички на града. Продължаваме към гр. Позитано, където Ви предстои да разгледате църквата Санта Мария Асунта с купол, покрит с керамични цветни плочки, типични за този регион; пред главния олтар на църквата е „Черната Мадона с Младенеца” от 13 век. Посещение на град Равело – основан от римляните през 6 век. В Равело ще разгледате историческия център с „Пиаца дел Дуомо” и впечатляващата Катедрала, построена през 1086 г., терасата „Белведере” с невероятна гледка и импозантната Вила Руфоло, в която е отседнал Вагнер при посещението си по тези места. По желание - посещение на Музея на модерното изкуство в Равело. Нощувка в Соренто.

Ден 8
12.04.2019 Закуска. Туристическа обиколка на Неапол, град под закрилата на ЮНЕСКО където се разглежда: Палацо Реале, галерия „Умберто I”, театъра „Сан Карло”, Анжуйския дворец, Катедралата, Площада на кметството. След обяд – отпътуване за Рим. Нощувка в Рим.

Ден 9
13.04.2019 Закуска. Отпътуване от Рим. Пътуване към Словения. Нощувка в хотел близо до Любляна.

Ден 10
14.04.2019 Закуска. Около 2 часа – разглеждане на центъралната част на град Любляна. Пътуване през Словения, Хърватия и Сърбия. Пристигане в София късно вечерта.


1. В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • 2 нощувки със закуска в хотел 3*, близо до Любляна;
 • 3 нощувки със закуски в хотели 3* в Рим
 • 4 нощувки със закуски в хотел 3* в Соренто;
 • ескурзия до остров Капри и пълна обиколка на острова (5-ти ден)
 • екскурзия до Амалфийското крайбрежие (7-ми ден);
 • транспорт с туристически автобус, екскурзоводско обслужване, водач от фирма ”2М-КО”;
 • местен екскурзовод на български език в Рим и в Помпей.
 
2. В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • медицинска и туристическа застраховка – 15 лв (за лица до 70 год.), за лица  от 71 год. до
      80 год. – 30 лв;
 • допълнителна застраховка „Отказ от пътуване”;
 • входните такси за обектите, корабче до о-в Капри, разходка с лодка в Синята пещера и суми за градски транспорт в Рим и Капри – около 100 евро:
  • Колизеум – 15.50 евро
  • Сан Клементе – 5 евро
  • Билети за метрото в Рим:1 билет – 1 евро
  • Дворец Казерта с градините – 12 евро
  • Корабче Соренто – Капри – 30 евро
  • Фуникулар и автобус в Капри – 1,80 евро за една посока
  • Вила Сан Микеле – 6 евро
  • Градините на Август – 1 евро
  • Синята пещера в Капри – 13 евро
  • Помпей – 11 евро
  • Вила Руфоло – 5 евро
 • билети за метрото в Рим (1 билет – 1 евро);
 • слушалки по време на обиколката в Рим  (с местен екскурзовод на български език) - 2.5 евро (плащат се в офиса на ТА „2М-КО”);:
 • круиз по р. Тибър дневен (с продължителност около 1 час) - 16 евро (3-ти ден);
          За круиза по р.Тибър се прави предварителна резервация, за тази цел е необходимо да се  
          заяви и плати в офиса на ТА „2М-КО”.
 •  разходка с лодка в Синята пещера - 13 евро (5-ти ден);
 • екскурзия до Помпей и вулкана Везувий (с автобус и джипове)20 евро (6-ти ден);
 • посещение на Ватикана в Рим:
 • за самостоятелно посещение – 15 евро (входен билет за музеите на Ватикана) + 4 евроза предварителна резервация);  
–      за посещение с местен екскурзовод на български език – се доплащат още 17 евро (36 евро  
        общо), което включва: местен екскурзовод (на български език); слушалки.
   Доплащането от 17 евро е валидно при група от минимум 12 човека.
* Сумите за входен билет, резервация, ескурзовод и слушалки за разглеждане на Музеите на  
   Ватикана се заплащат в офиса на туристическа агенция „2М-КО”. 
3. Цената от 1 099 лв е за човек в двойна стая. За единична стая се доплащат 450 лв.
 
*   Забележка: Цените за допълнителните мероприятия и доплащане за единична  стая са към дата 03.02.2018 г и подлежат на актуализация                                                                                                                                                                                                                         
 
4.  Начин на плащане:
              - в брой (в офиса на ТА „2М-КО”)
              - по банков път
 
 
ЦЕНАТА 1099 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 12 ЧОВЕКА
ПРИ ПО-МАЛКА ГРУПА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ
 
 
 


Новини
16
Ноември
2019 г.
Най-натоварените самолетни маршрути в света
Най-натовареният въздушен маршрут в света не е между Лондон и Париж или между Ню Йорк и Лос Анджелис, а пътуването между Сеул и малък остров близо ...
15
Ноември
2019 г.
15+ невероятни места, из които може да се разходите с Google
Понеделник е, работа до уши, няма мърдане от бюрото, пътешествията са абсолютен мираж? Не е задължително, услужливо казва Google Maps и предлага ун...
11
Ноември
2019 г.
10 приложения, които улесняват пътуването
Подготовката и насладата от пътуването стават все по-дигитални и по-малко аналогови. 44% от пътниците очакват да планират ваканциите чрез смартфони...
Дестинации