ЕКСКУРЗИЯ до ИТАЛИЯ и СЛОВЕНИЯ, 5 дни

Оферта номер: Е76
5 дни / 4 нощувки
Автобусна екскурзия: 5 дни/4 нощ. (ЗАГРЕБ, ЛЮБЛЯНА, ПАДУА, ЗАМЪКЪТ МИРАМАРЕ, ТРИЕСТ)
Автобус
Цена от 0.00 лв.
Дата Цена Резервирай
Програма по дни
 
Ден 1 Загреб
01.09.2018 - Тръгване в 07.00 ч. от паркинга при храм-паметник „Ал.Невски”, София. Пътуване през Сърбия и Хърватска. Вечерта се пристига в гр.Загреб. Настаняване в хотел. Възможност за вечерна разходка в централната част на Загреб. Нощувка.

Ден 2 Любляна - Дракона, символ на града
02.09.2018- Закуска. Тръгване за Словения. Този ден Ви предстои разглеждане на град Любляна, който според легендата е основан от Язон и аргонавтите, които след като открадват златното руно, отплават по Черно море, тръгват по Дунава, после по р.Сава и така стигат до река Любляница, сразяват злия змей и така драконът става една от емблемите на града. Най-популярното сравнение е, че градът напомня малко на Прага с красотата си, на Залцбург - със симетрията и реда, на Париж - с живописните извивки на река Любляница. По време на обиколката ще се посетят: Крепостта и Замъка на един от хълмовете на Любляна, които доказват, че столицата се е развивала бурно още през средните векове; Тромостовието - трите моста и фонтана, който символизира сливането на трите реки - Сава, Крка и Любляница, Стария град, Кметството с фонтана „Роба”, Катедралата „Св.Николай”, новия център на града, Националния музей, Операта, Парламента, Римската „Емона”, Театъра. Свободно време с възможност да пийнете по едно кафе в кафенетата, накацали живописно по крайбрежните улици в старият град. При възможност – посещение на Манастира Крижанке, който е бил седалище на един от ордените на тевтонските рицари през ХIII век, а сега е място за културни събития. Продължаваме към Италия. Настаняване в хотел в центъра на гр. Падуа, който се намира на около 40 км от Венеция. Нощувка в Падуа.

Ден 3 Падуа - Базиликата "Сан Антонио"
03.09.2018 - Закуска. Следва туристическа обиколка на гр. Падуа - площад „Плато де ла Вале”, Базиликата „Сан Антонио” с криптата към нея (един от символите на града и едно от най-посещаваните места - построена през 1230 год.), Университета (открит през 1222 г., той е вторият най-стар Университет в Европа след Университета в Болоня, в него са преподавали Галилей, Коперник, Собиески и др.). Свободно време в Падуа. Нощувка в Падуа.

Ден 4 Падуа
04.09.2018- След закуска тръгваме за гр. Триест. Преди Триест се разглежда известния Замък Мирамаре, построен през 1856 г. от Максимилиан. Възможност за разходка в красивите градини с езера и лотуси. Продължаваме към Триест. Следва разглеждане на града: Римските храмове, Арката на Рикардо от 33 г. пр. н.е., Римския театър от 33-32 г. пр.н.е., Националния монумент и др. Свободно време с възможност за разходка по живописните улички на стария град. Нощувка в Загреб.

Ден 5 Замъка Мирамаре
05.09.2018 - Закуска. Тръгване за България. Пристигане в София вечерта.
 

1.       В ЦЕНАТА СЕ ВКЛЮЧВАТ:

Ø      4 нощувки със  закуски в хотели 3* и 4*;

Ø      транспорт с туристически автобус, екскурзоводско обслужване и водач от ТА “2М-КО”.

 

2.      В ЦЕНАТА НЕ СЕ ВКЛЮЧВАТ:

Ø    медицинска и туристическа застраховка – 8 лв (за лица до 65 год.), за лица от 65 год. до 80 год.- 16 лв;

Ø    входни такси за обектите - около 20-30 евро.

3.   Цената 450 лв е за човек в двойна стая. Доплащането за единична стая е 160 лв.

4.  Пътува се с автобус „Неоплан”, оборудван  с  климатик, тоалетна, барче и видео. В автобуса не се пуши и не се консумира  храна. За целта се спира на всеки  2-3 часа.

5.  Начин на плащане:

             - в брой (в офиса на ТА „2М-КО”)

             - по банков път

 

 

ЦЕНАТА 450 лв Е ВАЛИДНА ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 40 ТУРИСТИ

ПРИ ГРУПА ОТ 30 ДО 39 ТУРИСТИ - ЦЕНАТА Е 480 лвНовини
16
Ноември
2019 г.
Най-натоварените самолетни маршрути в света
Най-натовареният въздушен маршрут в света не е между Лондон и Париж или между Ню Йорк и Лос Анджелис, а пътуването между Сеул и малък остров близо ...
15
Ноември
2019 г.
15+ невероятни места, из които може да се разходите с Google
Понеделник е, работа до уши, няма мърдане от бюрото, пътешествията са абсолютен мираж? Не е задължително, услужливо казва Google Maps и предлага ун...
11
Ноември
2019 г.
10 приложения, които улесняват пътуването
Подготовката и насладата от пътуването стават все по-дигитални и по-малко аналогови. 44% от пътниците очакват да планират ваканциите чрез смартфони...
Дестинации