Екскурзия до АЛБАНИЯ

Оферта номер: Е97
5 дни / 4 нощувки
Автобусна екскурзия: 5 дни/ 4 нощ. (Елбасан, Дурес, Тирана, Берат, Арденица, Вльора, Бутринт, Саранда)
Автобус
Цена от 0.00 лв.
Дата Цена Резервирай
Програма по дни
 
Ден 1
05.04.2019 Тръгване в 07.00 ч. сутринта от паркинга при храм-паметник „Ал. Невски”, София. Пътуване през Македония. Попътно спиране в Елбасан – древната Скампа, възникнала през 1 век. Началото на днешния Елбасан е поставено през 1466 година от османския султан Мехмед II. Днес градът е известен с добре запазените си крепостни стени. Вечерта се пристига в Дурес, Албания. Нощувка в Дурес.

Ден 2
06.04.2019 Закуска. Отпътуване към Тирана. Разглеждане на площад „Скендербег”, паметника на Скендербег, Националният исторически музей, Операта, джамията на Хаджи Етем бей, Часовниковата кула. Свободно време. Отпътуване за градчето Круя – родното място на националния герой Скендербег. В Круя ще разгледаме старата чаршия, останките на крепостта от 5 век, в която се намират Музеят на Скендербег и Етнографският музей. Връщане в Дурес и разходка с разглеждане на централната част с амфитеатъра и римските останки. Нощувка в Дурес.

Ден 3
07.04.2019 Закуска. Пътуване към Берат, обявен за град-музей и включен в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Берат е разположен на десния бряг на албанската река Осум и в близост до планината Томор. Населението е около 40 000 души, част от които са християни с български корени. В града са запазени много православни църкви и манастири, познат е още като като „град на хиляди прозорци“, тъй като всички къщи от старият град са разположени по склоновете на планината и „гледат“ към новия град. Разглеждане на манастира в Арденица – "Рождество на Пресвета Богородица". Пътуване към Вльора – второто по големина пристанище в Албания. За албанците този град е перлата на албанските курорти, намиращи се на Адриатическо море. Нощувка във Вльора или близо до Вльора.

Ден 4
08.04.2019 Закуска. Пътуване към Саранда – куротното градче се счита за вратата към Южна Албания и е една от най-важните туристически атракции на Албанската ривиера. Намира се в открит залив между високи планини и водите на Йонийско море, на около 10 км. от гръцкия остров Корфу. Разглеждане на Бутринт – древен гръцки и по-късно римски град в Епир. Нощувка в Саранда.

Ден 5
09.04.2019 Закуска. Отпътуване към София. Пристигане в София късно вечерта.
 
 1. В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:
  • 4 нощувки със закуски в хотели 3*;   
  • транспорт с туристически автобус и водач от  ”2М-КО”.    
 2. В ЦЕНАТА НЕ СЕ ВКЛЮЧВАТ:
  • медицинска и туристическа застраховка: за лица до 70 год. 8 лв, за лица от 71 год. до 80 год. 16 лв;
  • входни такси за обектите (към 02.03.2018 г.):
 • Крепостта в Круя – 100 леки
 • Етнографският музей в Круя – 300 леки
 • Музеят на Скендербег в Круя – 200 леки
 • Националният музей в Тирана – 200 леки
 • Крепостта в Берат – 100 леки
 • Бутринт – 500 леки                                                                                                                                                                                                                                                                                                
 1. Цената 290 лв е за човек в двойна стая. За единична стая се доплащат 72 лв.
 2. За дете до 12 год., настанено на трето допълнително легло – отстъпката е 30 лв.  
 3. По желание на клиента има възможност за вечеря в ресторанта на хотела или в местен ресторант близо до хотела - доплащане за 4 вечери - 64 лв.     
 *Забележка: Цените за допълнителните мероприятия и доплащане за единична стая са към дата 03.02.2018 г и подлежат на актуализация.
 
6.  Начин на плащане:
             - в брой (в офиса на „2М-КО”)
             - по банков път

 ЦЕНАТА  290 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ  40 ЧОВЕКА
ПРИ ГРУПА ОТ 14 ЧОВЕКА - ДОПЛАЩАНЕ 70 лв
ПРИ ГРУПА ОТ 12 ЧОВЕКА - ДОПЛАЩАНЕ 80 лв
ПРИ ГРУПА ОТ 10 ЧОВЕКА - ДОПЛАЩАНЕ 100 лв
 
 
 
 


Новини
16
Ноември
2019 г.
Най-натоварените самолетни маршрути в света
Най-натовареният въздушен маршрут в света не е между Лондон и Париж или между Ню Йорк и Лос Анджелис, а пътуването между Сеул и малък остров близо ...
15
Ноември
2019 г.
15+ невероятни места, из които може да се разходите с Google
Понеделник е, работа до уши, няма мърдане от бюрото, пътешествията са абсолютен мираж? Не е задължително, услужливо казва Google Maps и предлага ун...
11
Ноември
2019 г.
10 приложения, които улесняват пътуването
Подготовката и насладата от пътуването стават все по-дигитални и по-малко аналогови. 44% от пътниците очакват да планират ваканциите чрез смартфони...
Дестинации